Mark Cavendish
NOS Wielrennen

Cavendish verlaat Tour de France

Mark Cavendish heeft de Tour de France verlaten. Na vier etappezeges en een dag in het geel, vindt de sprinter van het eiland Man het genoeg. Cavendish gaat zich nu voorbereiden op de Olympische Spelen, daar doet hij als baanwielrenner mee aan het omnium.

De afgelopen dagen werd aan Cavendish vaak de vraag gesteld of hij de Tour vroegtijdig zou verlaten of dat hij door zou rijden naar Parijs. Steeds antwoordde hij: "als ik mij goed blijf voelen, rijd ik door tot het einde."

Bedroefd

"Vandaag heb ik de beslissing genomen om de Tour te verlaten en ik doe dat met weemoed", vertelt Cavendish in een persbericht van zijn ploeg Dimension Data. Hij geeft toe dat hij in de laatste dagen steeds vermoeider werd en dat doorfietsen zijn prestatie in Rio de Janeiro negatief zal beïnvloeden.

Met zijn vier zeges deze Tour heeft Cavendish zijn totaal op dertig gezet. Hij heeft er nog vijf nodig om recordhouder Eddy Merckx te passeren.

Dennis ook 'DNS'

Achter de naam van Rohan Dennis zal morgen ook DNS komen te staan; did not start. Ook hij gaat zich voorbereiden op de Olympische Spelen. De renner van BMC doet mee aan de wegwedstrijd en aan de individuele tijdrit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl