Donald en Melania Trump, na de speech van Melania
NOS Nieuws

Trump-kamp: kritiek op speech is 'absurd'

Het campagneteam van Donald Trump noemt de kritiek van plagiaat op de speech van Melania Trump op de Republikeinse Conventie "gewoonweg absurd". De kritiek is dat ze twee passages uit de toespraak van Michelle Obama bij de nominatie van haar man Barack Obama in 2008 vrijwel letterlijk heeft overgenomen.

Trumps campagneleider Paul Manafort zei dat de vrouw van Donald Trump niets uit de speech van Michelle Obama heeft overgeschreven. "Wat ze deed was de woorden gebruiken die iedereen gebruikt." Manafort zei ook dat Melania Trump heel goed wist dat haar toespraak onder een vergrootglas zou worden gelegd en dat ze niet het gevoel heeft dat ze bepaalde passages heeft geplagieerd.

Gouverneur Christie van New Jersey vindt ook dat niet gesproken kan worden van plagiaat "omdat 93 procent van de speech compleet anders was".

Clinton

De gewraakte passages zaten in het begin van de speech. Het gaat over de waarden die Trump zei te hebben meegekregen van haar ouders en hoe ze die lessen in de praktijk bracht toen ze zelf moeder werd.

Het campagneteam wees meteen met een beschuldigende vinger naar Hillary Clinton. "Dit is een voorbeeld hoe Clinton iedere vrouw demoniseert en onderuit haalt die haar bedreigt", zei Manafort. Hij voegde eraan toe dat haar dat deze keer niet zal lukken. Clinton zelf heeft zich niet over de kwestie uitgelaten.

Ook het Witte Huis heeft niet gereageerd op de plagiaat-kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl