De gijzeling in Jerevan gaat de derde dag in
NOS Nieuws

Gijzeling politiebureau in Armenië gaat derde dag in

In de Armeense hoofdstad Jerevan is nog steeds een gijzeling aan de gang op een politiebureau. Zondag bestormden gewapende mannen het gebouw. Daarbij werd een politieman doodgeschoten. Vier anderen raakten gewond.

Volgens lokale media worden op dit moment nog vier agenten vastgehouden. De overvallers eisen dat oppositieleider Jirair Sefilyan wordt vrijgelaten. Hij zit sinds vorige maand vast op verdenking illegaal wapenbezit. Er wordt al twee dagen onderhandeld met de gijzelnemers.

De Armeense veiligheidsdienst zegt dat de gezondheid van de politiemannen die nog gegijzeld worden gevaar loopt. Iedereen die nog aanwezig is in het politiebureau heeft voedsel en medicijnen gekregen van de autoriteiten.

In Jerevan zijn gisteravond honderden aanhangers van de oppositie de straat opgegaan om te demonstreren voor de vrijlating van Sefilyan. De Armeense autoriteiten vroegen de betogers niet naar de plek van de gijzeling te gaan. Niet iedereen gaf daar gehoor aan, waardoor er opstootjes ontstonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl