WikiLeaks-oprichter Julian Assange in 2014

WikiLeaks belaagd rond publicatie Turkse documenten

De site van WikiLeaks is gisteravond aangevallen. De organisatie zelf denkt dat het te maken heeft met de aanstaande publicatie van 300.000 e-mails en 500.000 documenten afkomstig van de Turkse AKP, de partij van president Erdogan.

Het is de bedoeling dat de informatie vandaag online komt.

In een Twitter-bericht schrijft de klokkenluidersorganisatie dat zijn "infrastructuur constant wordt aangevallen". WikiLeaks lijkt zelf niet zeker te weten uit welke hoek de aanval komt, maar denkt vanwege de timing dat de Turkse overheid er mogelijk mee te maken heeft.

Het is onduidelijk om wat voor aanval het gaat. Op Twitter wordt gesuggereerd dat het een DDoS-aanval is, waarbij servers worden bestookt met heel veel verkeer waardoor deze tijdelijk offline gaat. WikiLeaks heeft daar zelf nog niets over gezegd.

Het is onduidelijk in hoeverre in de e-mails en documenten informatie staat over de staatsgreep van afgelopen vrijdag. In een tweet zegt de organisatie dat er wel informatie in staat over ontwikkelingen die tot de coup hebben geleid. WikiLeaks zegt daarnaast dat de informatie de AK-partij kan schaden, maar ook kan helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl