NOS Wielrennen

'Goed dat Cancellara op zijn hoogtepunt stopt'

Cancellara is onder de indruk van een etappe naar 'zijn' Bern

"Ik vind het goed dat hij afscheid neemt op zijn top", zegt Patrick Lefevere, ploegleider van Etixx-Quick Step. "En niet pas als het zielig wordt." Fabian Cancellara stopt ermee en is om die reden bezig aan zijn laatste Tour de France. De Zwitser maakt een soort afscheidstournee en mocht gisteren met het Tourpeloton finishen in zijn woonplaats Bern.

Daar moest hij eigenlijk nog één keer winnen. Iedereen leek het hem te gunnen. "Misschien wel, maar ik niet", lachte Greg van Avermaet, de Belg die vele duels op de kasseien uitvocht met Cancellara.

Een etappezege was de Zwitser in Bern echter niet gegund, net zomin als de Belg trouwens. Maar de aandacht voor Cancellara is deze Tour onverminderd groot. Greg van Avermaet, Patrick Lefevere en Jasper Stuyven vertellen over de 35-jarige renner die nog voor het begin van het wielerseizoen had laten weten zijn profcarrière te zullen beëindigen.

Talent

De Belg Jasper Stuyven wordt gezien als het talent dat in de voetsporen van de Zwitser moet treden. "Nou, ze zeggen wel meer, maar ik ben gewoon Jasper", zegt het 24-jarige talent en de ploegmaat van Cancellara bij Trek-Segafredo. "Ik moet mijn eigen erelijst nog bij elkaar fietsen."

En dan staat Stuyven nog wat te doen. Cancellara won acht Touretappes, een olympische titel tijdrijden, drie maal de Ronde van Vlaanderen en net zo vaak Parijs-Roubaix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl