NOS SportAangepast

NOC*NSF-directeur Dielessen: verbijsterend en schokkend

Dielessen (NOC*NSF): tot gisteren geloofde ik het niet

Sportkoepel NOC*NSF ziet geen andere maatregel dan Rusland te weren van de Olympische Spelen in Rio. Dat zegt directeur Gerard Dielessen in reactie op de rapportage over het door de Russische overheid gestuurde dopingprogramma in Rusland.

"Hoewel een mogelijke uitsluiting van Rusland voor Rio 2016 helaas ook schone Russische sporters zal treffen, is dat op dit moment helaas de enig juiste maatregel", aldus Dielessen.

Tegenovergestelde

Volgens de directeur moet het zekere voor het onzekere worden genomen. "Uit het rapport kun je opmaken dat we er in het geheel niet zeker van kunnen zijn dat Russische sporters schoon aan de internationale toernooien deelnemen", aldus Dielessen.

"Dit is slecht nieuws voor de sport. Juist nu we er veel aan doen om schone sporters te beschermen tegen sporters die doping gebruiken, is een belangrijk land met het tegenovergestelde bezig."

Schokkend

Dielessen lijkt onder de indruk van het nieuws. "Ik vind het echt verbijsterend en heel schokkend", zegt hij in Nieuwsuur. "Tot gisteren kon ik het niet geloven, maar als het wordt bewezen, vind ik dat wel heel schokkend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl