NOS Nieuws

Turkse locoburgemeester in hoofd geschoten

Locoburgemeester Cemil Candas van Sisli, een district in de provincie Istanbul, is in zijn kantoor in zijn hoofd geschoten. Volgens de Turkse nieuwszender NTV is hij in kritieke toestand. Turkse media melden dat Candas is overleden, maar dit is niet bevestigd.

Volgens NTV liep een gewapende man het kantoor van de locoburgemeester binnen en waren er meerdere schoten te horen. Candas werd hierop met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Afgelopen weekend mislukte een couppoging door leden van het Turkse leger. Het is onduidelijk of de aanslag op de locoburgemeester daar iets mee te maken heeft.

De seculiere Republikeinse Volkspartij (CHP) is de grootste partij in Sisli. Afgelopen zaterdag veroordeelde de partij de mislukte couppoging in het parlement.

Zuiveren

De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat hij alle instituten wil "zuiveren" van Gülen-aanhangers. Hij noemt hen een virus.

Het ministerie van Financiën maakte bekend 1500 medewerkers op non-actief te stellen. Zij worden er volgens het ministerie van verdacht dat ze banden hebben met Gülen. Dit weekend werden al 6000 arrestaties verricht en 2745 rechters op non-actief gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl