Kenneth Paal probeert Christ-Emmanuel Maouassa van de bal te krijgen

Frankrijk houdt Oranje onder 19 uit halve finales EK

Oranje -19 is uitgeschakeld op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Aron Winter werd in Aalen (Duitsland) in het laatste groepsduel met 5-1 weggetikt door Frankrijk, dat met Engeland naar de halve finales gaat.

De beweeglijke Franse voorhoede baande zich al na tien minuten een weg door de Oranje-defensie en Kylian Mbappé bekroonde die aanval met een intikker. Na een kopbal op de lat van Pablo Rosario (Almere City) verdubbelde Jean-Kévin Augustin de marge met een schuiver.

Jean-Kevin Augustin heeft de 2-0 gemaakt

Oranje deed nog voor rust door een rake strafschop van Abdelhak Nouri (Ajax) wel iets terug, maar vlak na rust sloeg Augustin opnieuw toe. De Nederlandse ploeg probeerde het na pauze wel, maar Augustin (twee keer) en Mbappé bepaalden de eindstand op 5-1.

Play-off voor WK

Bij winst of een gelijkspel was Oranje zeker geweest van deelname aan het WK onder 20 van volgend jaar in Zuid-Korea. Donderdag is er nu een play-offwedstrijd tegen Duitsland, de nummer drie uit de andere poule op het EK, voor het laatste WK-ticket.