Zomer op Texel
NOS Nieuws

In de loop van de week wordt het tropisch warm

Het wordt flink warm deze week. Vanmiddag worden temperaturen verwacht tussen de 24 en 27 graden, met veel zonneschijn. Morgen gaat het kwik richting de 30 graden. Het is goed strandweer, er staat weinig wind.

Woensdag wordt het zeer warm, 30 graden in het hele land en maxima van mogelijk 34 graden in het oosten van het land. Dat komt doordat hete lucht uit Frankrijk, afkomstig uit de regio Bordeaux, Nederland binnentrekt. De kans op onweer neemt dan toe, maar slecht weer op grote schaal wordt niet verwacht.

Hittegolf

In het Limburgse Ell lijkt een regionale hittegolf aanstaande, zegt Wilfred Janssen van Weerplaza. Vandaag werd het er met 30 graden warmer dan gedacht.

"Voor een hittegolf zijn in een periode van ten minste vijf dagen twee zomerse dagen (warmer dan 25 graden) en drie tropische dagen (meer dan 30 graden) nodig, dat lijkt nu dus te gaan lukken", aldus Janssen.

Vierdaagse

Voor deelnemers aan de Vierdaagse wordt woensdag dus een zware dag. Het is aan de start al rond de 20 graden en de uren daarna loopt de temperatuur dus steeds verder op. De zuidoostenwind zal de hitte nauwelijks dragelijker maken, denkt Weerplaza. De Vierdaagse kijkt later vandaag of er extra maatregelen worden genomen.

Aan het eind van de week wordt het weer koeler en gaat het af en toe regenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl