NOS Sport

Tsonga, Edmund en Delbonis beslissen Davis Cup-duels

  • AFP
    Jo-Wilfried Tsonga slaat Frankrijk naar de halve finales
  • AFP
    Yannick Noah moedigt Jo-Wilfried Tsonga aan
  • EPA
    Federico Delbonis in actie tegen Fabio Fognini

In de kwartfinales van de Davis Cup hebben Frankrijk, titelhouder Groot-Brittannië en Argentinië vandaag één wedstrijd nodig gehad om de halve finales te bereiken.

Argentinië bereikte als eerste de laatste vier ten koste van Italië. Federico Delbonis versloeg in het Italiaanse Pesaro Fabio Fognini met 6-4, 7-5, 3-6, 7-5 en zette zijn land daarmee op een onoverbrugbare voorsprong van 3-1.

Jo-Wilfried Tsonga deed hetzelfde voor Frankrijk tegen Tsjechië. In Trinec was hij Jiri Vesely met 4-6, 7-6 (3), 6-4, 7-5 de baas en daarna sprong hij captain Yannick Noah in de armen.

Zelfs zonder kersvers Wimbledon-kampioen Andy Murray blijft Groot-Brittannië winnen in de Davis Cup. De titelhouder kwam op 3-1 in Servië door een 6-3, 6-4, 7-6 (5) overwinning van Kyle Edmund op Dusan Lajovic.

Bij Servië deed Novak Djokovic dit weekend niet mee.

Kyle Edmund

De vierde en laatste halvefinalist moet komen uit de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Kroatië. In Portland staan de Amerikanen met 2-1 voor.

Halve finales

Groot-Brittannië en Argentinië nemen het medio september in de halve finales tegen elkaar op en Frankrijk speelt dan tegen Amerika of Kroatië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl