De straat bij het politiebureau in Jerevan is afgezet
NOS NieuwsAangepast

Urenlange gijzeling in politiebureau in hoofdstad Armenië

Gewapende mannen hebben een politiebureau in de Armeense hoofdstad Jerevan bestormd. Daarbij is een politieman doodgeschoten en zijn er vier gewond geraakt. Een onbekend aantal politiemensen wordt vastgehouden.

De overvallers eisen dat een leider van een oppositiebeweging wordt vrijgelaten. De leiding van de politie in Jerevan zegt dat aan die eis niet zal worden voldaan, maar er wordt wel al uren met de gijzelnemers onderhandeld. De omgeving van het politiebureau is afgezet.

Oppositieleider Jirair Sefilian werd vorige maand gearresteerd, omdat hij het plan zou hebben voor een gewelddadige staatsgreep.

De regering beschuldigt de gijzelnemers ervan dat ze valse informatie verspreiden via internet. De bezetters van het politiebureau hadden bekendgemaakt dat er een gewapende opstand aan de gang is.

Volgens de regering zijn de openbare orde en veiligheid in Armenië niet in gevaar. Analisten denken dat de aanval op het politiebureau inderdaad een incident is. De oppositiegroepering zou maar weinig steun onder de bevolking hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl