Helen Bailey met haar hond Boris
NOS Nieuws

Vermiste Britse schrijfster met hond begraven in eigen tuin

Drie maanden was de Britse kinderboekenschrijfster vermist, nu is Helen Bailey dood teruggevonden bij haar huis in Hertfordshire. Begraven in haar tuin. Naast haar lag haar hond Boris, met wie ze voor het laatst was gezien toen ze hem uitliet. Haar 55-jarige vriend is aangehouden op verdenking van moord.

In april werd de 51-jarige Bailey voor het laatst gezien toen ze met haar hond op straat liep. Kort daarna zei haar vriend tegen de politie dat ze een boodschap had achtergelaten, waarop stond dat ze naar een vakantiehuis was vertrokken. Daar werd ze nooit gezien. Vrijdag vond de politie een lichaam in haar tuin, gisteren bevestigde de politie dat het Helen Bailey is.

In mei deed haar vriend nog een emotionele oproep aan Bailey. "Je hebt vijf jaar geleden niet alleen mijn hart veroverd, maar je hebt het ook groter, sterker en vriendelijker gemaakt. Nu voelt het alsof mijn hart niet meer bestaat."

Bailey is de schrijfster van de Electra Brown-boeken, een serie over het leven van tieners. Ze schreef ook boekenreeksen voor een jonger publiek, zoals de Willow the Woodsprite- en de Felicity Wishes-series.

Vorig jaar schreef ze haar eerste boek voor volwassenen: When bad things happen in good bikinis. Ze plaatste toen een video op YouTube waarin ze vertelt over het boek. Daarin is ook haar hond Boris te zien.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Bailey vertelt ook dat het verhaal is gebaseerd op het blog dat ze bijhield na het overlijden van haar man in 2011. Hij verdronk tijdens het zwemmen toen het koppel op vakantie was op het Caribische eiland Barbados.

In het boek beschrijft ze ook hoe ze haar huidige partner ontmoette bij een praatgroep over het verwerken van verdriet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl