In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Zeer grote brand bij afvalverwerker in Leiderdorp

Wegen dicht rond grote brand afvalverwerker Leiderdorp

De brandweer verwacht voorlopig nog bezig te zijn met het bestrijden van het vuur bij een afvalverwerker in Leiderdorp. Niemand is gewond geraakt.

Het vuur ontstond vannacht op een stortplaats in een loods. De brand is onder controle, maar het nablussen gaat lang duren. "In het meest gunstige geval is het vuur aan het eind van de avond uit, maar het kan ook zo zijn dat het nablussen tot morgenochtend duurt", zegt de brandweer.

De brandweer laat de loods nu gecontroleerd uitbranden. De rook trekt grotendeels weg over de polder, waardoor de overlast voor omwonenden meevalt. Volgens de woordvoerder is het beter om ramen en deuren dicht te houden, maar is een evacuatie niet nodig. Wel zijn in de omgeving van het bedrijf aan de rand van Leiderdorp enkele wegen afgesloten.

Volgens Omroep West is het voor de tweede keer in drie jaar tijd dat er brand is bij de afvalverwerker in Leiderdorp. In 2013 stonden twee hallen op het terrein in brand; er werd toen voor 14,5 miljoen euro schade aangericht.

Advertentie via Ster.nl