De PSV-selectie traint in Zwitserland

Cocu verwacht dit seizoen beter PSV rond CL-duels

Voor het tweede jaar op rij bereidt landskampioen PSV zich in de Zwitserse Alpen voor op de eredivisie. Op 1.500 meter hoogte wordt er conditioneel en in teamverband gewerkt aan de basis voor het nieuwe seizoen.

Doordat PSV op de laatste competitiedag het kampioenschap won, hebben de Eindhovenaren rechtstreeks toegang tot de groepsfase van de Champions League. "Het geeft geen zekerheid, maar we hebben nu in ieder geval zes mooie wedstrijden", aldus trainer Phillip Cocu.

PSV legt basis nieuw seizoen in Zwitserse Alpen

Ook aanvaller Luuk de Jong ziet uit naar de duels in Europa. "Het is lekker dat we die voorrondes niet hebben, dat is een van de voordelen van een kampioenschap."

Vorig seizoen leed PSV rondom Champions League-wedstrijden vaak puntverlies in de competitie Dat moet dit seizoen anders. "Ik verwacht dat de spelers hun adrenaline dit jaar beter kunnen reguleren", aldus Cocu. "Ze hebben nu ervaring en ik verwacht dat het dit jaar beter gaat."

Oefenzeges

Tijdens de trainingsweek in Zwitserland speelt PSV drie oefenduels. Afgelopen donderdag won de club uit Eindhoven met 2-1 van Saint-Étienne, zaterdag werd het Zwitserse FC Sion met dezelfde cijfers verslagen.

Luuk de Jong opende in de 37ste minuut de score na knap voorbereidend werk van Adam Maher. Op slag van rust kwamen de Zwitsers op gelijke hoogte uit een corner, maar na rust tekende Florian Jozefzoon voor de eindstand.

Daniel Schwaab op het trainingsveld in Oostenrijk

Trainer Phillip Cocu had zaterdagochtend nog een zware training ingelast. Daardoor bleven spelers als Jeroen Zoet, Andres Guardado, Hector Moreno, Jetro Willems en Jürgen Locadia de hele wedstrijd langs de kant.

Daniel Schwaab, die deze week overkwam van VfB Stuttgart, debuteerde bij PSV. De Duitse verdediger werd na rust vervangen. Hidde Jurjus, die overkwam van De Graafschap en zich deze week aansloot bij de selectie, kwam niet in actie.

Maandag sluit PSV de oefenstage af met een vriendschappelijk duel in Lausanne met Sporting Portugal.