N’Golo Kanté
NOS Voetbal

Kanté volgende topaankoop Chelsea, Giaccherini naar Napoli

EK-finalist N'Golo Kanté maakt na één seizoen bij Leicester City de overstap naar Chelsea. De 25-jarige Fransman tekent een vijfjarig contract in Londen. Naar verluidt is er 38 miljoen euro gemoeid met de transfer. Vorig seizoen was Kanté een belangrijke schakel in het kampioenselftal van Leicester.

"Spelen voor een van de grootste clubs ter wereld is een droom die uitkomt", zegt de balveroveraar die in 2015 overkwam van het Franse Caen op de clubwebsite. Hij noemt zijn eerste seizoen in het Engelse voetbal speciaal en hoopt meer prijzen te winnen bij Chelsea.

Kanté is de tweede aankoop van de nieuwe trainer Antonio Conte. Eerder haalde hij al de Belgische spits Michy Batshuayi op bij Olympique Marseille voor zo'n 40 miljoen euro.

Emanuele Giaccherini

Giaccherini naar Napoli

Napoli heeft zijn gewenste versterking binnen. Emanuele Giaccherini komt over van Sunderland, waar hij overbodig bleek. De Italiaan kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor Bologna.

De 31-jarige middenvelder kwam in 2013 over van Juventus en speelde slechts 43 wedstrijden in de Premier League. Hij was een van de uitblinkers aan Italiaanse zijde tijdens het EK voetbal en scoorde in de groepsfase een doelpunt tegen België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl