Kerry en Lavrov gaven samen een persconferentie in Moskou
NOS Nieuws

Lavrov: bloedvergieten in Turkije vermijden

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft gezegd dat alle partijen in Turkije bloedvergieten moeten voorkomen. "Ze moeten alles binnen de grondwettelijke kaders oplossen", zei hij.

Het Turkse leger heeft vanavond verklaard dat het de macht heeft overgenomen in het land. Premier Yildirim bestrijdt dat de coup is geslaagd.

Lavrov zei dat alle Russen in Turkije moeten binnenblijven en moeten wachten op nadere instructies. Ook andere landen roepen hun burgers op een veilig heenkomen te zoeken. "Geef aan je familie of vrienden door hoe het met je gaat", zegt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

In een eerste reactie zei de Amerikaanse minister Kerry dat hij hoopt op stabiliteit en continuïteit in Turkije. Hij had nog te weinig informatie over de situatie en wilde daarom verder niets zeggen.

Nederlanders: binnenblijven

Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders om binnen te blijven. Mensen met vragen over de situatie in Turkije kunnen bellen met het ministerie via telefoonnummer +31 247 247 247

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl