Marc Wilmots tijdens het EK voetbal in Frankrijk
NOS Voetbal

Wilmots ontslagen als bondscoach België

Marc Wilmots is niet langer bondscoach van België. "De KBVB heeft een akkoord met Marc Wilmots bereikt om zijn contract, dat tot 2018 liep, te ontbinden", meldt François De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB).

België was voorafgaand aan het EK voetbal in Frankrijk een van de favorieten voor de Europese titel. Maar nog voor het toernooi begonnen was, kreeg Wilmots veel kritiek op het povere spel van de nationale ploeg en de tactische keuzes die hij maakte. Tijdens het EK ebde die kritiek ietwat weg, maar na de uitschakeling was Wilmots opnieuw de boeman.

Teleurstellend EK

België begon het EK met een nederlaag tegen Italië (0-2), daarna pakten de Rode Duivels de draad wel weer op. Ierland (3-0) en Zweden (1-0) werden verslagen. In de achtste finales was Hongarije nog een simpele prooi (3-0), maar in de kwartfinales ging het verrassend mis tegen Wales. België verloor met 3-1.

De Keersmaecker: "We hebben het voorbije EK geëvalueerd en de vooropgestelde doelstellingen zijn niet bereikt. We zijn er dan ook van overtuigd dat er een nieuwe impuls nodig is om deze groep naar een topresultaat op een eindtoernooi te stuwen", concludeert hij.

We gaan met open visie op zoek naar een nieuwe bondscoach.

François De Keersmaecker

"We wensen Wilmots uitdrukkelijk te bedanken voor het parcours dat de nationale ploeg de voorbije vier jaar heeft afgelegd. Onder zijn leiding klommen de Rode Duivels van de 54ste naar de 1ste plaats op de FIFA-ranking. De fans vonden ook hun liefde terug voor de nationale ploeg."

De Keersmaecker meldt dat de voetbalbond voor 1 september een nieuwe bondscoach wil hebben. "We gaan met open visie op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hij zal beginnen met de oefenwedstrijd tegen Spanje op 1 september in het Koning Boudewijnstadion."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl