Aanvoerder Davy Klaassen tijdens de eerste openbare training van Ajax op trainingscomplex De Toekomst
NOS Voetbal

Ajax begint Champions League tegen PAOK Saloniki

Ajax is bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League gekoppeld aan het Griekse PAOK Saloniki. De Amsterdammers spelen op 26 of 27 juli eerst thuis en gaan een week later op bezoek in Griekenland.

Vorig seizoen werd Ajax in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Rapid Wien. Mochten de Amsterdammers dit jaar wel verder komen, dan wacht een play-off om een plek in het hoofdtoernooi. PSV hoeft als kampioen geen voorrondes te spelen.

Ajax was bij de loting geplaatst en kon daardoor niet gekoppeld worden aan Shakthar Donetsk, Anderlecht, Fenerbahçe of Sparta Praag.

Ajax speelde zes jaar geleden ook in de voorronde van de Champions League tegen PAOK. In Amsterdam werd het 1-1, waarna Ajax verder ging na een 3-3 gelijkspel in Saloniki. In totaal speelde PAOK twaalf keer tegen een Nederlandse club en de Grieken wonnen maar één duel.

PAOK eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Griekse competitie en verdiende in play-offs een ticket voor de voorronden van de Champions League. Bij de Grieken staan voormalig Feyenoorder Diego Biseswar en de Bulgaarse vedette Dimitar Berbatov onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl