Paleis van Justitie Den Haag
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Lagere celstraf voor agent die huurauto beschoot

Een politieagent die in 2013 in Schiedam zonder aanleiding op een huurauto schoot en daar vervolgens over loog, krijgt 1 jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Het gerechtshof legde hem ook een werkstraf op van 240 uur, meldt RTV Rijnmond.

De rechtbank veroordeelde de agent eerder tot 1,5 jaar cel. Het hof komt tot een lagere straf omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar was vanwege "privé- en werkomstandigheden''. Hij werd bovendien oneervol ontslagen door de Politie Eenheid Rotterdam en verloor daardoor ook zijn pensioenrechten.

Vergissing

De agent en zijn collega dachten dat de auto gestolen was. Maar de agenten hadden niet zomaar zelf tot actie over mogen gaan en al helemaal niet mogen schieten toen de auto wegreed.

Toen ze hun fout ontdekten, verzonnen de agenten dat de auto op hen was ingereden. Beiden werden veroordeeld en ontslagen. De tweede politieman legde zich neer bij zijn straf en ging niet in beroep.

Liquidatie

Ook een andere auto werd beschoten, maar niemand raakte gewond. De rechtbank had eerder opgemerkt dat het voor omstanders ''een liquidatie leek".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl