Vrouwe Justitia
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Verdachten gepakt voor uitbuiting zwakbegaafde

De politie heeft drie verdachten opgepakt voor het jarenlang uitbuiten van een zwakbegaafde man in de gemeente Tubbergen in Overijssel. Ook werd het slachtoffer mishandeld, schrijft RTV Oost. De verdachten zijn een echtpaar en hun zoon.

De man moest ruim acht jaar lang weken achtereen werken, zestien uur per dag. Het ging om allerlei klusjes zoals het schoonmaken van het huis van het echtpaar en het pand van hun autobedrijf. Het slachtoffer kreeg daarvoor niets betaald. Als de man zijn werk niet goed deed, werd hij mishandeld. 's Avonds werd het slachtoffer opgesloten in een tuinhuisje.

Volgens het Openbaar Ministerie zag de man kans te ontsnappen. Hij heeft aangifte gedaan. "Naar omstandigheden gaat het goed met hem", aldus een woordvoerder. "De man had geen contact met familie." Het Openbaar Ministerie wil in het belang van het onderzoek niets zeggen over de verdere relatie tussen het slachtoffer en het echtpaar.

Meerdere boetes

De verdachten zouden een bedrijf, een huis en een aantal voertuigen op naam van de zwakbegaafde man hebben gezet. Op de voertuigen stonden boetes open. Justitie wil hierover verder niets zeggen.

In verband met het onderzoek in de zaak zijn maandag een huis in de gemeente Tubbergen en een winkel in Almelo doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen. Ook is er op een locatie forensisch onderzoek gedaan.

De rechter-commissaris heeft besloten om twee verdachten nog twee weken vast te houden. Het gaat om een 45-jarige vrouw en een 60-jarige man. De derde verdachte is vrijgelaten. Hierbij gaat het om de 19-jarige zoon van de vrouw. Volgens het Openbaar Ministerie is zijn betrokkenheid gering, maar de betrokkene blijft wel verdachte in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl