NOS Nieuws

Kamer ontdaan door aanslag Nice

Arib: afschuwelijke aanslag in Nice

Ook uit de Tweede Kamer komen geschokte reacties op de aanslag in Nice. Tweede Kamervoorzitter Arib spreekt van een verschrikkelijke en laffe aanslag op de vrijheid. "Je kunt je niet beveiligen tegen dit soort zieke geesten. Het is onbeschrijflijk dat iemand met een vrachtwagen door een massa onschuldige burgers rijdt."

Ze zegt te hopen dat mensen zich niet laten belemmeren in hun dagelijks leven, omdat dat precies is wat terroristen willen. "Ik hoop dat mensen heel goed nadenken over het belang van een vrije samenleving en die ook verdedigen."

VVD-fractievoorzitter Zijlstra zegt intens met de Fransen mee te leven. "Wat een feestdag had moeten zijn, is een dag van verdriet geworden. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden." Ook zijn PvdA-collega Samsom betuigt zijn medeleven. "Op het moment dat de Fransen hun motto vrijheid, gelijk, broederschap vieren, rijdt een terrorist over mensen heen, het is ongelooflijk."

Verschrikking

Ook SP-leider Roemer noemt het een verschrikking om "op de dag dat je de vrijheid viert beroofd te worden van je vrijheid". Volgens PVV-voorman Wilders is er sprake van een oorlog. "Het zal niet stoppen voordat we onze grenzen sluiten voor de islam en onze samenlevingen de-islamiseren."

CDA-leider Buma vindt het een barbaarse terreuraanslag tijdens de Franse nationale feestdag. En D66-voorman Pechtold zegt dat "hoe moeilijk het soms ook is en hoezeer woorden vlak na zo'n gruweldaad vaak machteloos klinken, wij niet voor terreur buigen".

Jihadisten

ChristenUnie-leider Segers benadrukt dat het een aanslag is op mensen die hun vrijheid vierden en zo ook een aanval op onze vrijheid zelf. "Als het aan jihadisten ligt, zal dit niet de laatste aanslag op ons en onze vrijheid zijn. We moeten doen wat we kunnen om deze jihadisten te verslaan."

GroenLinks-leider Klaver zegt dat woorden van afschuw machteloos voelen tegenover deze wrede barbarij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl