Fransen in Australië komen samen om de slachtoffers te gedenken
NOS Nieuws

Frankrijk kondigt drie dagen van nationale rouw af

De Franse regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd vanwege de aanslag gisteravond in Nice. Dat maakte premier Valls bekend na spoedberaad in Parijs. De periode van rouw begint morgen. Op alle publieke gebouwen hangt de vlag vanaf vandaag halfstok.

Minister-president Valls en president Hollande zijn in Nice waar ze de plek van de aanslag bezoeken. Zeker 84 mensen kwamen om het leven. Nog 18 mensen liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Leven met terrorisme

Na het spoedberaad zei president Valls dat de Franse bevolking niet zal zwichten voor angst en terreur. "Wij zijn in oorlog", zei hij. "Terroristen zijn in oorlog met ons, en hun doel is angst zaaien. Frankrijk is een geweldig land met een geweldige democratie; we zullen ons niet laten ontwrichten."

Valls zegt dat Frankrijk moet leren leven met de dreiging van terrorisme. "We moeten eensgezind blijven, met opgeheven hoofd." Hij zegt dat de enige goede reactie voor de bevolking is om trouw te blijven aan de Franse waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap.

De premier bevestigt dat reservisten worden opgeroepen.

Valls: Frankrijk opnieuw getroffen door terrorisme

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl