NOS Nieuws

Hollande over Coiffeurgate: niet mijn verantwoordelijkheid

Hollande verdedigt exorbitante kapperskosten

De Franse president Hollande heeft nu ook zelf van zich laten horen in het zogeheten Coiffeurgate. Dinsdag werd bekend dat hij zijn kapper bijna 10.000 euro per maand betaalt en daar is in Frankrijk veel kritiek op.

In een televisie-interview beet de president van zich af. Hij wees erop dat onder zijn leiderschap de kosten van de president en zijn huishouding al behoorlijk zijn afgenomen in vergelijking met zijn voorganger Nicolas Sarkozy.

Hilarische foto's

"Zodra ik president werd heb ik mijn salaris met 30 procent verlaagd, ik heb de huishouding van het Elysée ingekrompen en het budget met 9 miljoen teruggebracht, dus jullie kunnen me van alles verwijten, maar dit niet!"

Volgens Hollande is hij zelf niet eens verantwoordelijk voor het inhuren van de kapper, "maar wat maakt het uit?"

Op Twitter zorgt het kappersschandaal voor een serie hilarische foto's en video's waarin Hollande steeds met een ander kapsel te zien is.

Veel Fransen vragen zich af waarom Hollande eigenlijk een persoonlijke kapper nodig heeft omdat zijn haar duidelijk steeds dunner wordt. "Ik denk dat er niet veel aan zijn haar hoeft te gebeuren, behalve dan dat het misschien bijgeverfd moet worden", zei iemand op straat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl