NOS Wielrennen

Froome: blij met beslissing jury

Froome: jury nam juiste beslssing

Hij was aanvankelijk het grootste slachtoffer van een botsing met een Franse motor, maar klassementsleider Chris Froome kreeg clementie van de jury in de Tour de France. "Terecht", meende onfortuinlijke Brit.

Froome verloor op de flanken van Mont Ventoux veel tijd door een botsing met een motor, waarbij ook Bauke Mollema en Richie Porte betrokken waren. Froome ging in afwachting van een nieuwe fiets lopen, kreeg een nieuwe fiets en vervolgens nog een keer een nieuwe fiets. Het oponthoud kostte hem veel tijd.

De jury van de Tour besloot later Froome dezelfde tijd te geven als Mollema die op de tiende plaats binnenkwam en 5.05 verloor op dagwinnaar Thomas de Gendt.

"Ik ben blij met deze beslissing. Die is in het belang van de sport en in het belang van wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd", reageerde Froome op de jurybeslissing.

Klap op motor

Froome had de pech dat zijn fiets na de botsing ook nog eens werd overreden door een motor. "Mijn frame brak. En ik wist dat de volgwauto's achter ons werden opgehouden. Ik ben blij dat ik deze etappe heb gehad. Mont Ventoux zit altijd vol verrassingen."

Adam Yates: niemand wil zo het geel pakken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl