NOS Nieuws

Video: politie VS bevrijdt beer uit auto

De politie in Jefferson County in de Amerikaanse staat Colorado moet vaker opdraven voor een dier in nood, maar niet eerder troffen ze een beer aan die was opgesloten in een auto.

In een video die de plaatselijke politie op YouTube heeft geplaatst, is te zien hoe agenten het jonge dier bevrijden uit zijn benarde positie.

Aan de beslagen ruiten zagen de politiemannen dat de beer al een tijdje in de auto zat. Het dier had flinke vernielingen aangericht. De portieren waren aan de binnenkant beschadigd waardoor ze niet meer opengingen.

Beer opgesloten in auto

Een agent moest de kofferbak met de hand openen. Een tweede politieman stond klaar met een geweer om in te grijpen als de beer hen zou aanvallen, maar dat gebeurde niet. Het dier was niet geïnteresseerd in de agenten en vluchtte meteen het bos in.

De politie vraagt zich af hoe de beer in de auto terecht is gekomen. "Er waren geen ruiten kapot en de portieren zijn niet zo makkelijk te openen. En toch wist deze middelgrote beer een deur open te krijgen, naar binnen te klimmen en de deur weer dicht te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl