Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon vieren het doelpunt van PSV

PSV klopt Saint-Étienne in oefenduel

PSV heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saint-Étienne met 2-1 gewonnen. Het oefenduel in Thonon-les-Bains, aan de Franse oever van het Meer van Genève, begon met enige vertraging omdat de Eindhovenaren vastzaten in het verkeer.

Op het veld troffen de PSV-spelers een oude bekende in oud-Heraclied Oussama Tannane.

• Pro Shots/ANP
    Davy Pröpper in actie tegen Saint-Étienne
    Phillip Cocu in Zwitserland
    Phillip Cocu langs de lang in Zwitserland

Trainer Phillip Cocu hield aanvoerder Luuk de Jong in de eerste helft op de bank. Ook zonder de topscorer van het afgelopen seizoen kwam PSV via Luciano Narsingh op voorsprong tegen de nummer zes van Frankrijk.

Narsingh ontving de bal op de zestien meter, nadat de Franse defensie een voorzet van Florian Jozefzoon niet goed had verwerkt, en schoot beheerst in de hoek.

Nog voor rust trok Bryan Dabo de stand gelijk. De middenvelder prikte de bal uit een hoekschop van dichtbij in het doel.

De Jong scoort

De ingevallen De Jong bracht PSV na een uur spelen opnieuw op voorsprong. De spits kopte een hoekschop van Jorrit Hendrix spijkerhard via de onderkant van de lat in het doel.

Mede door het grote aantal wissels aan beide kanten en de overvloedige regen had het duel daarna weinig meer om het lijf, al waren de Fransen in de slotfase nog twee keer dicht bij de 2-2. De lat en de ingevallen doelman Remko Pasveer stonden een remise in de weg.

Sporting Portugal

De landskampioen bereidt zich deze week in het Zwitserse Verbier voor op het nieuwe seizoen. Later deze week oefent PSV ook nog tegen FC Sion en Sporting Portugal.

Op 31 juli staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Dan is Feyenoord de tegenstander.