De sporters tijdens de teamoverdracht in Scheveningen
NOS Sport

Nederland met 241 sporters naar Rio 2016

Nederland vaardigt 241 sporters af naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat aantal maakte chef de mission Maurits Hendriks woensdagmiddag in het Kurhaus in Den Haag bekend tijdens de presentatie van TeamNL.

Het gaat om de Nederlandse atleten die in het olympisch dorp verblijven. De sporters van Oranje die buiten het officiële onderkomen voor olympische deelnemers slapen en die als reserve voor hun discipline fungeren, zijn hierbij niet meegeteld, zo meldde sportkoepel NOC*NSF.

'Groot compliment'

Tijdens de vorige Spelen, in 2012 in Londen, ging het nog om 178 sporters. "We komen in 21 van de 28 takken van sport in Rio in actie. Dat is een groot compliment aan de Nederlandse sportwereld waard, ook al omdat we zeker geen gemakkelijke jaren achter de rug hebben", aldus Hendriks.

"De verwachtingen zijn zeer hoog. Volgens diverse lijstjes die ik onlangs heb gezien kan de Nederlandse ploeg in Rio rekenen op een hele batterij aan medailles. Maar bij mij staat de teller nog op nul. Het eerste eremetaal moeten we nog binnenhalen."

Aan de Paralympics (7-18 september) in Rio doen 114 Nederlandse sporters mee. "Onze grootste, jongste, beste en fitste ploeg ooit'', roemde chef de mission André Cats de groep. "Vier jaar geleden wonnen we in Londen 39 medailles. We gaan het nu minstens zo goed doen en waarschijnlijk nog beter."

Overdracht van de Paralympische ploeg, met chef de mission André Cats als vlaggendrager.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl