Aria L.
NOS Nieuws

Duitser veroordeeld voor foto met twee gespietste hoofden

In Duitsland is een man veroordeeld tot twee jaar cel wegens oorlogsmisdaden. De 21-jarige Aria L. liet zich in Syrië fotograferen met de afgehakte hoofden van twee Syrische regeringsmilitairen. Volgens de openbaar aanklager is het de eerste keer dat een Duitse rechtbank een dergelijk geval behandelt.

De man reisde in het voorjaar van 2014 naar Syrië, volgens de rechtbank om mee te strijden in de jihad. De veroordeelde zegt dat hij een gevoelig persoon is en alleen maar naar Syrië ging om te helpen.

L. zegt dat hij op aandringen van anderen voor de twee gespietste hoofden ging staan, maar de rechter gelooft dat niet. De man zou veel te nonchalant op de foto staan. "Jouw overwinningspose lijkt op die van een jager naast groot wild." De rechtbank in Frankfurt acht bewezen dat L. de doden als "eerloze ongelovigen" zag.

De man, die een Iraanse achtergrond heeft, komt uit Offenbach, in de deelstaat Hessen. Het OM had twee jaar en drie maanden gevangenisstraf geëist. De verdediging vroeg om vrijspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl