Hillary Clinton
NOS Nieuws

Republikeinen willen onderzoek naar meineed Clinton

Het gebruik van een privé-e-mailadres in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken blijft Hillary Clinton achtervolgen. Republikeinse leiders hebben het ministerie van Justitie gevraagd om te onderzoeken of Clinton afgelopen najaar over de kwestie gelogen heeft in het Congres.

Het verzoek komt vijf dagen nadat de FBI na een onderzoek van een jaar concludeerde dat Clinton niet vervolgd hoeft te worden voor het gebruik van het privé-e-mailadres. Wel noemde FBI-directeur James Comey haar handelwijze "extreem onvoorzichtig". Clinton verstuurde met het privé-adres ook staatsgeheime informatie, luidde de conclusie. Comey zei ook dat Clinton tegenstrijdig had verklaard over de zaak.

De Republikeinen vallen nu over een getuigenis die Clinton in oktober aflegde. Tegen het Congres zei ze destijds dat ze geen staatsgevoelige informatie mailde met dit e-mailadres.

Het risico voor Clinton dat ze alsnog strafrechtelijk zal worden vervolgd, wordt klein geacht, maar de kwestie kan haar wel parten gaan spelen in de campagne voor de presidentsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl