De gesloten V&D-vestiging in het centrum van Leiden
NOS Nieuws

Blijdschap in Leiden: stil V&D-pand wordt opgevuld

"De komst van Hudson's Bay is erg belangrijk voor Leiden. Ik ben er heel blij mee." Dat zegt wethouder Robert Strijk, die onder meer de Leidse binnenstad en economie in zijn portefeuille heeft. Het Canadese warenhuis opent een nieuw filiaal in het oude V&D-pand in het centrum, en dat was nodig, zegt Strijk.

Leidse winkeliers voelden het vertrek van de failliete warenhuisketen V&D en trokken bij Strijk aan de bel. "Ik kreeg berichten van ondernemers die zagen dat het rustiger werd. Het werd donker op een plek in de stad waar mensen steeds in en uit liepen en wat veel mensen als een startpunt zagen om te gaan winkelen. Daar was het ineens stil. En dat werd gemerkt."

Bij ons staat het pand in het hart van het centrum.

Wethouder Robert Strijk

Niet alleen in Leiden opent Hudson's Bay de deuren in een oud-V&D-pand. In nog eens zes steden worden de leegstaande panden van het failliete warenhuis opgevuld. Eerder kondigde de warenhuisketen al vier andere locaties aan, waarmee er concrete plannen voor elf warenhuizen zijn. Binnen twee jaar moeten dat er twintig worden.

Door het vertrek van V&D kampen veel steden met grote lege winkelpanden in hun centrum. Zo ook Leiden. "Bij ons staat het pand in het hart van het centrum", zegt Strijk. "Je kunt er van alle kanten naar binnen, dus het zorgt voor verbinding in de stad."

Op dit moment zit er een pop-upstore op de begane grond van het oude V&D-pand. Op de etages daarboven wonen studenten. Die moeten er over twee maanden uit.

In september begint Hudson's Bay met de verbouwing. "Dat duurt wel een half jaar, dus dat is nog even."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl