NOS Nieuws

Kerk Dallas laat zich niet stoppen door kogels

  • NOS | Merel Akkerman
    Geloven op een parkeerplaats in de buurt van de kerk
  • NOS | Merel Akkerman
    Geloven op een parkeerplaats in de buurt van de kerk

De deuren van de Antioch-kerk in Dallas zitten op slot. Het gebouw staat in de straat waar afgelopen donderdagavond vijf agenten werden doodgeschoten. Het gebied waar de politiemensen omkwamen, is nog steeds hermetisch afgesloten vanwege het sporenonderzoek.

De leden van Antioch-kerk mogen hierdoor hun gebouw niet in, maar in een gelovige gemeenschap als Dallas laten ze zich niet uit het veld slaan. Dominee Mark Brand houdt zijn dienst daarom vandaag op een parkeerplaats, net buiten het afgesloten gebied.

Zo'n honderd gemeenteleden trotseren de hitte. Een aantal zit op campingstoeltjes en anderen proberen een schaduw-plekje te vinden op de parkeerplaats. Er wordt veel gezongen en gebeden. Verschillende leden van kerk waren donderdagavond op straat toen de schietpartij begon.

Kerkdienst in de buitenlucht in Dallas

"Ik stond op straat toen ik opeens knallen hoorde", zegt de 31-jarige Augustine. Hij dacht in eerste instantie dat het vuurwerk was. "Pas toen ik een groep mensen in paniek zag wegrennen, realiseerde ik me dat er iets ernstigs aan de hand was."

Een van de politieagenten werd doodgeschoten voor de deur van de kerk. Augustine is vandaag bij de dienst om stil te staan bij de gebeurtenissen van donderdag.

Dominee Brand herdenkt in zijn gebed de vijf politieagenten die omkwamen, maar hij vraagt zijn gemeenteleden ook te denken aan andere slachtoffers en nabestaanden van politiegeweld. Hij hoopt dat zijn stad sterker uit deze moeilijke tijd komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl