David Storl is blij met zijn Europese titel
NOS Sport

Europese titel hoogspringer Tamberi en kogelstoter Storl

Zijn derde Europese titel smaakt naar meer. Kogelstoter David Storl was zondag bij de EK in Amsterdam met 21,31 net iets beter dan de Pool Michal Haratyk (21,19). De Duitser heeft grootse plannen deze zomer. De tweevoudig wereldkampioen mist nog een titel op zijn erelijst. Die moet volgen in Rio, waar in augustus de Olympische Spelen worden gehouden.

In Londen was Storl vier jaar geleden tweede. "Het gaat om Rio", zei de Duitser na zijn zege. Storl ontbrak sinds 2011 op geen podium tijdens internationale titeltoernooien. En de tweede plaats was in die reeks zijn minste resultaat. "Alleen de olympische titel ontbreekt nog. Ik weet wat ik moet doen", zei de 25-jarige Duitser.

Hoogspringer Tamberi

De Italiaanse hoogspringer Gianmarco Tamberi wil ook in Rio schitteren. Tot nu toe beleeft hij een topjaar. In maart veroverde hij de wereldtitel indoor, zondag voegde hij de Europese titel aan zijn erelijst toe. Tamberi ging als enige over 2,32 meter. Dat was drie centimeter hoger dan zijn Britse concurrenten Robbie Grabarz (zilver) en Chris Baker (brons).

Bij het hinkstapspringen voor vrouwen was er eindelijk succes voor de 27-jarige Portugese Patricia Mamona. In eigen land al dertien keer kampioen, in 2012 tweede van Europa en nu eindelijk Europees kampioene. Haar afstand van 14,58 meter betekende een nationaal record en was voldoende voor de titel.

Bij het kogelslingeren was de Pool Pawel Fajdek voor het eerst Europa's beste. De tweevoudig wereldkampioen had voldoende aan een afstand van 80,93 meter.

Sara Slott Petersen

Sara Slott Petersen is de nieuwe Europese kampioene op de 400 meter horden. In de finale troefde de Deense de Poolse Joanna Linkiewicz en de Zwitserse Léa Sprunger af.

Petersen (29) won de finale in het Olympisch Stadion in 55,12 seconden. De marge op Linkiewicz was klein. De Poolse finishte in 55,33. Sprunger pakte brons in 55,41 seconden.

Favoriete Gesa Felicitas Krause veroverde de Europese titel op de 3.000 meter steeple. De winnares van brons op de WK vorig jaar in Peking liep in de slotfase van de race weg bij de Albanese Luiza Gega, die zilver won.

Krause zette met 9.18,85 niet alleen een persoonlijk record neer, maar haar tijd is ook de beste dit seizoen door een Europese atlete gelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl