Epke Zonderland
NOS Sport

Tijd begint te dringen voor Zonderland

Epke Zonderland beleeft een moeilijk seizoen vol tegenslagen, en dat uitgerekend in een jaar waarin hij een olympische titel te verdedigen heeft. Een hersenschudding, een operatie, gekneusde vingers en griep zaten de rekstokspecialist op weg naar Rio de Janeiro danig dwars.

Op het 'Olympisch Kwalificatie Event' in Heerenveen wilde het ook al niet vlotten: bij een van zijn vluchtelementen greep de 30-jarige turner mis. "Een inschattingsfout. Ik merk dat ik meer oefeningen moet doen. Daar heb ik de laatste tijd eigenlijk te weinig kans voor gehad."

Trainingshal

Ondertussen begint de tijd te dringen. De Olympische Spelen beginnen over minder dan een maand. De Fries is echter optimistisch. "Ik heb wel het gevoel dat ik gewoon op niveau kan komen. Maar ik heb met veel obstakels te maken gehad. Ik had gehoopt vanaf de NK te kunnen doorzetten naar dit toernooi. De feeling is een beetje weg. Ik moet een langere periode mijn ding kunnen doen in de trainingshal. Daar moet ik het nu van hebben."

Zonderland: de feeling is een beetje weg

Zondagmiddag wordt bekend welke vijf turners Nederland zullen gaan vertegenwoordigen in Brazilië. Zonderland, ringenspecialist Yuri van Gelder en allrounder Bart Deurloo zullen daar vrijwel zeker van de partij zijn. Voor de overige twee plekken zitten vier kandidaten nog even in spanning.

Ook bij de vrouwen is het zondag D-Day, al lijken Eythora Thorsdottir, Céline van Gerner en de zusjes Sanne en Lieke Wevers wel zo goed als zeker van een trip naar Rio. Voor de vijfde plek komen nog drie turnsters in aanmerking.

Wiersma over de turnselectie: het komt op tiendes aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl