De Amerikaanse houdt de Wimbledon-schaal in de lucht
NOS Sport

Williams wint Wimbledon en evenaart Graf

Serena Williams heeft voor de zevende keer in haar loopbaan het toernooi van Wimbledon op haar naam geschreven. In een hoogstaande finale was ze met 7-5, 6-3 te sterk voor de Duitse Angelique Kerber, die haar eerder dit jaar nog versloeg in de eindstrijd van de Australian Open.

De nummer één van de wereld heeft nu in totaal 22 grandslamtitels op haar naam staan en is daarmee op gelijke hoogte gekomen met Steffi Graf. De Australische Margaret Smith-Court is met 24 titels nog altijd recordhoudster.

Williams was al een jaar op zoek naar haar 22ste titel en dat kwam mede door Kerber. De Duitse zorgde begin dit jaar voor een sensatie door de Amerikaanse in de finale van de Australian Open in Melbourne te kloppen. Williams had dus wat recht te zetten.

  • Pro Shots/Action Images
    Williams laat zich vallen na het benutten van het matchpoint
  • AFP
    Williams viert haar 22ste grandslamtitel
  • AFP
    De Amerikaanse houdt de Wimbledon-schaal in de lucht
  • Pro Shots/Action Images
    Kerber feliciteert Williams na het behalen van de Wimbledon-titel

Dat lukte, maar daarvoor moest ze wel alles uit de kast halen. Kerber speelde fantastisch en was in de rally niet de mindere. De nummer vier van de wereld wist het soms haperende voetenwerk van haar opponente prima uit te buiten.

De opslag van Williams liep echter als nooit tevoren. Maar een keer lukte het Kerber een breekpunt af te dwingen. Dat werd echter door de Amerikaanse met een van haar 13 aces weggewerkt.

Ook Kerber serveerde uitstekend, maar in de twaalfde game van het eerste bedrijf kostten twee foutjes haar de set. Ook in de achtste game van de tweede set had Williams maar één kansje nodig, waarna ze op het eerste matchpoint eveneens direct toesloeg.

Serena Williams

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl