NOS Nieuws

Drugssmokkelnetwerk opgerold in Rotterdam

De politie heeft een bende opgerold die drugs smokkelde via de haven van Rotterdam. Deze week werden zeven mannen opgepakt die bij de cocaïnehandel vanuit Zuid-Amerika betrokken zouden zijn.

Een medewerker van een transportbedrijf was volgens de politie de spil in het smokkelnetwerk. Hij zorgde ervoor dat de drugs uit containers konden worden gehaald.

In Ecuador werden de drugs in containers met andere goederen gestopt en verscheept naar Rotterdam. De medewerker vertelde andere bendeleden waar de cocaïne precies verborgen was.

Blikken vis

Maandag werden op een industrieterrein vier mannen opgepakt. Daar vond de politie ook een vrachtwagen met blikken vis, waartussen 200 kilo cocaïne uit Ecuador zat.

Bij invallen op andere plaatsen werden twee mannen opgepakt. Ook nam de politie auto's en telefoons in beslag. Een zevende man vluchtte naar Bulgarije, maar die is inmiddels ook opgepakt.

Er worden elk jaar duizenden kilo's cocaïne verscheept via de Rotterdamse haven. Vaak worden daarbij havenmedewerkers omgekocht. In juni onderschepte de douane 4000 kilo cocaïne ter waarde van 140 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl