NOS SportAangepast

Vetter op weg naar Europese titel zevenkamp

Vetter: publiek doet mij veel goed

Anouk Vetter gaat bij de EK atletiek verrassend aan de leiding op de meerkamp. Na vier onderdelen leidt de Nederlandse met 3.882 punten. Vetter heeft bijna 100 punten meer dan de Franse Antoinette Nana Djimou.

Voor Nadine Broersen, net terug van een knieblessure, verlopen de Europese kampioenschappen niet naar wens. De nummer twee van het laatste EK bezet de negende plaats. Ze is ziek en had na de afsluitende 200 meter op de eerste dag moeite haar tranen te bedwingen.

Stand zevenkamp na vier onderdelen

Atleet Punten
1.Anouk Vetter (Ned) 3.882
2. Antoinette Nana Djimou (Fra) 3.786
3. Ivona Dadic (Oos) 3.715
4.Hana Kasjanova (Oek) 3.701
5.Michelle Zeltner (Zwi) 3.661
9. Nadine Broersen (Ned) 3.589

Vetter zette een sterke openingsdag neer. Op de 100 meter horden was ze uitstekend weg en werd op de streep nipt geklopt door de Franse titelverdedigster Antoinette Nana Djimou. In een vloeiende stijl snelde ze naar 13,29 seconden, een ruime verbetering van het persoonlijk record dat ze dit jaar in Götzis liep (13,36).

Bij het hoogspringen had Vetter de nodige moeite om over 1,68 meter te raken, maar daar slaagde ze in haar laatste poging toch in. Ook ging ze stralend over 1,74 meter, haar beste seizoensprestatie. Na het kogelstoten was Vetter even de leiding kwijt, ondanks een persoonlijk record van 15,69 meter. Door een sterke 200 meter heroverde Vetter de koppositie op de Franse Djimou.

Nadine Broersen voelde zich na afloop van de eerste dag helemaal niet goed. De nummer twee van 2014 is ziek en gaat er een nacht over slapen of zaterdag nog wel van start gaat. Zowel Vetter als Broersen doen op de Spelen in Rio mee aan de zevenkamp. Broersen wil geen risico nemen, hoewel ze na haar blessureleed wedstrijdritme nodig heeft. Ze staat negende.

Broersen: gaat niet zo goed met mij

Baak soepel naar halve finales

Op de 400 meter horden plaatste Bianca Baak zich overtuigend voor de halve finales. De 24-jarige atlete van het Amsterdamse Phanos liep op haar thuisbaanovertuigend in naar de winst in haar serie en de vierde tijd van de dag. Haar tijd (56,90 seconden), gelopen in lastige omstandigheden, is slechts 0,16 seconden verwijderd van haar persoonlijke toptijd.

De halve finales worden zaterdag gelopen. Zondag is de finale.

Baak eenvoudig naar halve finales 400 meter horden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl