Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Nieuw contract voor PSV-talent Bergwijn

PSV heeft aanvaller Steven Bergwijn langer aan zich gebonden. De 18-jarige Amsterdammer, die in 2011 de jeugdopleiding van Ajax verruilde voor die van PSV, verlengde zijn contract met één jaar tot medio 2021.

Bergwijn kwam het afgelopen seizoen voornamelijk uit voor Jong PSV (20 wedstrijden, 9 goals) en was in vijf competitiewedstrijden (0 goals) actief in het eerste. De buitenspeler debuteerde op 10 mei 2015 als invaller tegen Heracles Almelo (2-0 winst) in de eredivisie.

Komend seizoen krijgt Bergwijn een kans in de hoofdmacht van PSV. Door het vertrek van Maxime Lestienne schuift Bergwijn een plekje op in de pikorde. Vanaf komende week is hij afwezig. Met Oranje Onder-19 doet Bergwijn mee aan het EK in Duitsland.

"Ik wil me blijven ontwikkelen en een vaste waarde worden voor PSV. Dat is het doel van dit seizoen", sprak Bergwijn op de website van PSV. "Dit is een signaal dat jongens uit de eigen opleiding bij goede prestaties nieuwe contracten krijgen", aldus technisch manager Marcel Brands. "Stevie heeft het geweldig gedaan. Hij verdient het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl