Een viering van het Suikerfeest in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh
NOS Nieuws

Zeker vier doden na aanval militanten op agenten Bangladesh

Een groep militanten heeft in Bangladesh agenten aangevallen die patrouilleerden bij een viering van het Suikerfeest. De aanslagplegers gooiden zelfgemaakte bommen en openden het vuur op politiemensen. Er kwamen zeker vier mensen om het leven.

Het incident gebeurde in de plaats Kishoreganj, in het noordoosten van Bangladesh. Daar was een grote groep moslims bij elkaar gekomen om het einde van de ramadan te vieren.

De militanten, die ook islamitisch zijn, gooiden molotovcocktails naar de groep politiemensen. Bij de aanval kwamen twee agenten, een militant en een omstander om. Twaalf mensen raakten gewond.

Doden na aanslag Bangladesh

Geweld

De situatie in Bangladesh is gespannen. Afgelopen vrijdag bestormden gewapende mannen een restaurant in de hoofdstad Dhaka. Zij gijzelden de aanwezigen, onder wie Europeanen. Ruim twintig mensen werden gedood.

De verantwoordelijkheid voor die aanslag werd opgeëist door IS, dat in de dagen daarna een video publiceerde waarin wordt gewaarschuwd voor meer geweld. Ondanks die boodschap houdt de regering van Bangladesh vol dat de terreurgroep niet actief is in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl