Samuel en Van Schagen bereiken finale 200 meter

Jamile Samuel heeft zich verzekerd van de finales op de 200 meter bij de EK atletiek in Amsterdam. De 24-jarige sprintster liep op haar thuisbaan haar snelste tijd van het seizoen in 23,02 seconden.

Ook Tessa van Schagen mag zich donderdag melden in de eindstrijd van de 200 meter. De 22-jarige sprintster hoefde in de series niet in actie te komen en werd in de halve finales, net als Samuel, tweede in haar serie in een tijd van 22,95.

Drie atleten waren sneller, onder wie de Britse Dina Asher-Smith en de Bulgaarse Ivet Lalova-Collio, die beiden met 22,57 de beste tijd noteerden.

Exit De Witte

Laura de Witte redde het niet. Zij eindigde in haar serie als vijfde in 23,48 en dat was niet genoeg voor een plaats in de finale.

Dafne Schippers, de regerend Europees en wereldkampioene op de 200 meter, loopt in Amsterdam individueel alleen de 100 meter.

Verstegen overtuigend door op 800 meter

Sanne Verstegen bereikte eenvoudig de halve finales van de 800 meter. In de series liep de Nederlandse atlete naar de tweede plaats achter de Zwitserse Selina Büchel.

Verstegen finishte in 2.04,69. Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen moet ze nog flink sneller lopen. De limiet voor Rio de Janeiro staat op 2.00,00.

Joelia Stepanova, de Russin die onder neutrale vlag meedeed, viel uit met een blessure. Stepanova liep op de EK voor het eerst sinds haar onthullingen over de dopingproblematiek in Rusland (eind 2014) een race op een titeltoernooi.

Boekelman naar finale kogelstoten

Melissa Boekelman staat donderdagavond in de finale van het kogelstoten. De Nederlands kampioene had op de eerste dag van de EK geen enkele moeite met de kwalificatie-eis van 17,30 meter. In haar tweede poging noteerde ze 17,50 meter.