NOS Nieuws

'Nagebouwde Ark van Noach wordt grote christelijke trekpleister'

"Maak hem 300 el lang, 50 el breed en 30 el hoog", was Gods opdracht aan Noach in de Bijbel. In Williamstown in de Amerikaanse staat Kentucky hebben ze zijn ark op ware grootte nagebouwd: twee voetbalvelden groot en zeven verdiepingen hoog.

Onder toeziend oog van zo'n 7000 genodigden werd de ark feestelijk 'gedoopt'. Daarna kregen de bezoekers alvast een sneak preview. Morgen gaat hij open voor publiek.

"Het is fantastisch", zegt een van de bezoekers tegen nieuwssite WLWT5. "Om hem hier zo te zien staan, is echt een zegen. Ongelooflijk."

  • EPA
    Zo'n 7000 genodigden waren bij de opening
  • AFP
    Initiatiefnemer van de ark Ken Ham tijdens de opening
  • Hollandse Hoogte
    Met poppen wordt het verhaal van Noach en de dieren verteld
  • Hollandse Hoogte
  • AFP
    De binnenkant van de ark
  • AFP
    De ark-giftshop
  • AFP
    Bij de ark staan vlaggetjes met namen van de donateurs

Met poppen en schilderijen worden in de ark de verhalen over Noach, de dieren en natuurlijk de vloed verteld. Aanvankelijk wilden de initiatiefnemers levende dieren in de ark houden, maar daar werd van afgezien vanwege ruimtegebrek.

Initiatiefnemer Ken Ham verwacht dat de boot een miljoen bezoekers per jaar gaat trekken. "Dit gaat een van de grootste christelijke trekpleisters worden uit de geschiedenis", zegt Ham tegen NBC News. "Mensen vanuit de hele wereld gaan hiernaartoe komen."

De bouw duurde zo'n zes jaar en kostte ruim 90 miljoen euro. Het bedrag is bij elkaar gebracht door fondsen en donateurs. Clint Bishard gaf geld en is tevreden met het resultaat. "We willen hiermee de geschiedenis vertellen", zegt hij tegen een lokale nieuwssite. "Er was een bovennatuurlijke schepping, een wereldwijde vloed. Heel anders dan je op school leert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl