Christoph Daum
NOS Voetbal

Duitser Daum beoogd bondscoach Roemenië

Christoph Daum is hard op weg om de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Roemenië te worden. De 62-jarige Duitser is op dit moment in Boekarest om de contractbesprekingen af te ronden.

Daum is de beoogd opvolger van Anghel Iordanescu, die Roemenië niet door de groepsfase van het EK wist te loodsen en het vervolgens voor gezien hield als bondscoach.

De nationale ploeg zag in Frankrijk de kansen op de knock-outfase verdampen door het laatste groepsduel met Albanië met 1-0 te verliezen. Roemenië werd daardoor met één punt laatste in de poule met verder Frankrijk en Zwitserland.

De Roemeense voetbalbond wil de aanstelling van Daum nog niet bevestigen, maar liet wel al weten donderdag een nieuwe trainer te presenteren. De nieuwe man moet het nationale elftal naar het WK in Rusland leiden. Roemenië was in 1998 (Frankrijk) voor het laatst actief op een mondiaal eindtoernooi.

Vijf landstitels

Onder leiding van Daum pakte VfB Stuttgart in 1992 de landstitel in Duitsland. Nadien veroverde hij ook kampioenschappen in Turkije (Besiktas in 1995 en Fenerbahçe in 2004 en 2005) en Oostenrijk (Austria Wien in 2003).

Daum is het laatst als trainer werkzaam geweest bij Bursaspor, waar hij in augustus 2013 in dienst trad maar in maart 2014 alweer zijn biezen kon pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl