NOS Wielrennen

Dumoulin: geen klassementsrenner wil gele trui al

Dumoulin: Froome heeft nu nog niets aan gele trui

Tijdens de vijfde etappe van de Tour worden de renners voor het eerst echt aan het werk gezet en getest. Toch verwacht Tom Dumoulin niet dat de klassementsrenners al vol in de aanval gaan.

"Er is geen enkele klassementsrenner die de gele trui nu wil dragen. Dat kost hem alleen maar veel energie: elke dag naar de persconferentie en een dopingcontrole", aldus Dumoulin, die zich afvraagt wie het gat gaat dichtrijden bij een ontsnapping.

"En als het dicht wordt gereden, rij ik niet zomaar weg in de finale. We gaan wél meer te weten komen over onze vorm vandaag."

Een van de favorieten voor de eindzege is Alberto Contador. Maar de Spaanse renner van Tinkoff is nog altijd niet fit na de valpartijen van afgelopen weekend. Vandaag staat de eerste serieuze etappe op het programma. Ploegleider Steven de Jongh maakt zich daarom ook enigszins zorgen.

"Het gaat zeker een spannende dag worden. Het was gisteren iets beter met Alberto, maar het is nog niet super. Je moet er wel rekening mee houden dat ze hem gaan testen. We gaan het zien in de finale. Er zijn veel scenario's mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl