Pieter Braun na de 100 meter op de tienkamp bij de EK in Amsterdam
NOS Sport

Sintnicolaas herpakt zich, Braun consolideert

Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun bezetten bij de EK atletiek na de eerste drie onderdelen van de tienkamp de veertiende en de tiende plaats.

Sintnicolaas (zilver in 2010 en vierde in 2014) is terug na een seizoen vol blessureleed. De 29-jarige allrounder werd achtste op de 100 meter, negentiende bij het verspringen en negende met de kogel. Zijn worp van 14,47 meter was wel zijn beste prestatie van het seizoen.

Braun consolideert

Braun, die bij de EK onder 23 vorig jaar de Europese titel veroverde, deed het een stuk beter. Op de 100 meter (dertiende) zat hij ondanks een tegenwind van meer dan een meter per seconde slechts 0,04 boven zijn beste tijd van het seizoen en bij het verspringen was hij met 7,40 meter (zevende) goed voor zijn beste seizoenprestatie.

Het kogelstoten is niet het favoriete onderdeel van Braun. De Brabander kwam tot 13,82 meter (17de) en verloor daardoor twee plaatsen in het klassement. Zijn achterstand op nummer zes Romain Barras is slechts 11 punten.

Na drie onderdelen gaat de Noor Martin Roe met 2591 punten aan de leiding in Amsterdam. Zijn voorsprong op de Oekraïense titelfavoriet Oleksej Kasjanov (2586) is te verwaarlozen.

Braun is tiende (2454 punten), Sintnicolaas staat veertiende (2414 punten).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl