Vrouwelijke managers vaker last van burn-outklachten dan mannen.
NOS Nieuws

Burn-out treft vooral vrouwelijke manager

Vrouwelijke managers ervaren vaker burn-outklachten dan mannen met dat beroep. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek had vorig jaar 14 procent van de vrouwelijke managers klachten als extreme vermoeidheid aan het eind van de werkdag. Onder mannen was dat 10 procent.

In Nederland zijn er zo’n 350.000 mensen die als manager werken. De mensen met burn-outklachten zeggen bijvoorbeeld dat ze zich compleet uitgeput voelen door hun werk en dat het veel van hen vergt om de hele dag met mensen te werken.

Verschil in beroepsgroep

Het grote verschil tussen mannelijke en vrouwelijke managers is opvallend. Volgens het CBS is er bij andere beroepsgroepen een veel kleiner verschil tussen mannen en vrouwen met klachten over een burn-out.

Daar zijn volgens de onderzoekers verschillende verklaringen voor. Zo ervaren vrouwen met een managementberoep ook een hogere werkdruk. Ze geven vaker aan dat ze extra hard, erg snel of heel veel moeten werken. Verder werken vrouwelijke managers vooral in sectoren die gepaard gaan met een hoge druk, zoals het onderwijs en de gezondheids- en welzijnszorg.

Vrouwelijke managers zeggen ook vaker dan mannen dat ze hun verlof en werktijden niet zelf kunnen bepalen. Ook dat heeft te maken met de sector waarin ze werken, zegt het CBS. In 'vrouwelijke' sectoren als de horeca en het onderwijs is de autonomie van werknemers relatief laag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl