Het gezonken binnenvaartschip Alsvin
NOS Nieuws

Binnenvaartschip gezonken bij Stavoren

Op het IJsselmeer is een binnenvaartschip gezonken. Een opvarende belandde in het water en is gered. Twee andere opvarenden waren nog aan boord en zijn opgevangen op een ander schip. Het slachtoffer dat in het water lag, is onderkoeld geraakt.

Volgens de Kustwacht waren vier KNRM-reddingsboten en een reddingshelikopter ter plaatse. Het Belgische binnenvaartschip Alsvin bevond zich zo'n zes kilometer uit de kust bij Stavoren. De oorzaak van het zinken is niet bekend.

Het is op die plek niet zo diep, volgens de Kustwacht. De stuurhut van het 110 meter lange schip steekt dan ook nog boven water. Het schip ligt wel in een vaargeul, maar volgens de Kustwacht levert het geen hinder op voor het scheepvaartverkeer. Wat het schip aan boord heeft, is niet bekend.

Een kustwachtvliegtuig heeft foto's gemaakt om de situatie in kaart te brengen. Omdat het schip olie lekte, zijn er olieschermen geplaatst.

Het schip kwam eerder in het nieuws toen het op kant voer bij de Vlakebrug in Zeeland. Dat zorgde voor behoorlijk wat hinder voor het treinverkeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl