José Mourinho
NOS Voetbal

Mourinho deelt sneer uit aan Van Gaal tijdens eerste persmoment

José Mourinho schoof dinsdag rond het middaguur voor het eerst als trainer van Manchester United aan in de perskamer. De Portugees ging onder meer in op zijn ambities, spelopvatting, mogelijke versterkingen en vooral zichzélf.

De eerste persconferentie werd live verslagen door Sky Sports, dat zelfs turfde hoe vaak Mourinho bepaalde woorden gebruikte. 'Ikzelf' won het met overtuiging van termen als 'vierde', 'titel' en 'kampioen'.

Met de vierde plaats doelde hij op de beste eindklassering die zijn voorganger Louis van Gaal bewerkstelligde. Mourinho deelde tussen de regels door nog een sneer uit aan Van Gaal.

Rooney

"Wayne Rooney zal bij mij nooit vijftig meter van het doel spelen. Hij is bij mij een nummer 9, een nummer 10 of een nummer 9,5. Maar nooit een nummer 6 of 8", was Mourinho cynisch in de richting van Van Gaal, die Rooney nog weleens liet terugzakken.

Manchester werd de voorbijgaande weken al versterkt door Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly en Zlatan Ibrahimovic. Nog een vierde aanwinst is volgens Mourinho wenselijk. "Ik ben een manager die specialisten in zijn team wil, geen multifunctionele spelers. Tot we die vierde speler binnen hebben, zal hier hard gewerkt moeten worden."

Ryan Giggs

Giggs

Mourinho wordt komend seizoen niet geassisteerd door Ryan Giggs, die besloot de club te verlaten. "De baan die Ryan wilde, werd door de club aan mij gegeven", aldus Mourinho. "Want hij wilde manager worden. Hij kon hier niet de job krijgen en dan is het een goede keuze om ergens anders te gaan kijken."

Van bewijsdrang heeft de zelfverzekerde Mourinho geen last. "Sommige trainers hebben al tien jaar niets gewonnen. Anderen helemaal nooit. De laatste keer dat ik een titel won, was een jaar geleden. Als ik me al moet bewijzen, wat moeten mijn collega's dan wel niet?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl