NOS Nieuws

Jumbo ruziet met Heineken over kratten bier

Jumbo Supermarkten waarschuwt zijn klanten dat het de komende tijd mogelijk te weinig kratten Heineken in huis heeft. Heineken zou de vraag niet aankunnen, maar Jumbo gelooft daar niets van.

In paginagrote advertenties in ochtendkranten schrijft Jumbo dat het bedrijf de kratten, in de ogen van Heineken, over een lange periode te goedkoop aanbiedt. Jumbo vermoedt dat Heineken daarom te weinig kratten levert.

Een miljoen

Jumbo dreigt met juridische stappen om ervoor te zorgen dat de leverantie weer op gang komt, aldus een woordvoerder. Volgens haar heeft Jumbo voorafgaand aan de promo-actie al aan Heineken laten weten hoeveel kratten het dacht nodig te hebben.

Heineken zegt tegen de NOS dat er sprake is van een tijdelijk leveringsprobleem. "We kunnen nu helaas niet volledig de aantallen kratten Heineken uitleveren die Jumbo wil hebben, vanwege de enorme extra vraag die Jumbo midden in het hoogseizoen heeft geplaatst", aldus een woordvoerder. "We hebben het over bijna een miljoen extra kratten die Jumbo de komende weken wil. Dit is drie keer het 'normale' volume dat wij voorzien hadden voor die periode."

Albert Heijn

Als alternatief krijgt Jumbo dozen Heineken-bier geleverd. Heineken benadrukt dat het retailers "vrijlaat in het invullen van hun promoties en prijsstelling".

Volgens de bierbrouwer kunnen ook andere klanten last hebben van leveringsbeperkingen vanwege de grote vraag bij Jumbo. Albert Heijn zegt desgevraagd geen last te hebben van leveringsproblemen bij Heineken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl