NOS Nieuws

Emiraten waarschuwen: geen traditionele kleding in het buitenland

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben hun inwoners via Twitter gewaarschuwd niet langer traditionele kleding te dragen als ze in het buitenland zijn. De tweet van Buitenlandse Zaken volgt op een politieactie in de VS tegen een zakenman uit Abu Dhabi die op basis van zijn uiterlijk verdacht werd van banden met Islamitische Staat.

Vorige week richtten vijf politieagenten in Avon (Ohio), gealarmeerd door een hotelmedewerker, hun wapens op de Arabische zakenman die buiten zijn hotel een telefoongesprek voerde. De man was gekleed in een lang wit gewaad, een zogenoemde kandura, en droeg traditionele hoofdbedekking.

Hartaanval

De politie schreeuwde hem toe dat hij op de grond moest gaan liggen. De Arabier kreeg vervolgens een hartaanval en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De gemeentelijke autoriteiten hebben hun excuses aangeboden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VAE raadt de vrouwelijke onderdanen aan zich tijdens een bezoek aan Europa te houden aan de regels voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding die sommige landen hebben uitgevaardigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl