Het aangetroffen paardenhoofd
NOS Nieuws

Recordhoeveelheid coke gevonden in paardenhoofd in Nieuw-Zeeland

De politie in Nieuw-Zeeland heeft 35 kilo cocaïne gevonden in een sculptuur van een paardenhoofd. Het is de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het land.

Agenten ontdekten de drugs al in mei. Ze vonden het paardenhoofd dat afkomstig was uit Mexico opvallend en besloten het daarom te onderzoeken. Bij elkaar woog het ding 400 kilo. In de nek van de sculptuur zaten 35 stukken verpakte cocaïne van een kilo. De cocaïne heeft een straatwaarde van ruim 9 miljoen euro.

De 35 blokken met cocaïne die verstopt zaten in de nek van het sculptuur

De politie komt nu pas met het nieuws naar buiten, omdat er drie verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee Mexicanen en een Amerikaan.

Normaal gesproken worden er alleen kleine hoeveelheden drugs in Nieuw-Zeeland onderschept, zegt een rechercheur tegen The Guardian. "Deze drugsvangst betekent dat er hier blijkbaar veel vraag is naar cocaïne. Het is natuurlijk mogelijk dat dit beeld weer doorgestuurd zou worden naar een ander land, maar we moeten niet naïef zijn. Het heeft er alle schijn van dat het voor Nieuw-Zeeland bestemd was."

De maximale straf in Nieuw-Zeeland voor het importeren van cocaïne is levenslang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl