Agenten bij de Arena
NOS Nieuws

Zwaarbeveiligd Sensation: jammer dat dat nu ook moet in dancescene

Het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena is vannacht zonder noemenswaardige problemen verlopen. Er waren extra veiligheidsmaatregelen genomen nadat er "een signaal dat betrekking heeft op Sensation" was binnengekomen.

Bij het stadion waren daarom zwaarbewapende agenten ingezet. Ook waren tassen en rugzakken verboden en werden bezoekers grondig gecontroleerd. Daarnaast was het dit keer verboden gebruik te maken van de parkeergarage onder het stadion.

Het was de vijftiende editie voor Jan-Dirk van 35. "Normaal gesproken loopt er wel politie rond of staat er ergens een ME-busje. Nu waren zij veel meer aanwezig, zelfs met mitrailleurs. Een tunnel was ook afgesloten."

Hij heeft van tevoren niet getwijfeld, maar was wel extra alert. "Ik zei tegen een vriend: mocht er iets raars gebeuren, dan maken we dat we wegkomen. Het is jammer dat de dancescene nu ook zulke veiligheidsmaatregelen moet treffen. Je danst toch voor je plezier."

Het heeft het feestje voor Jan-Dirk niet verpest. "Maar het zit wel in je achterhoofd. Ik kan er alleen niet voor thuisblijven. Een aanslag kan overal gebeuren."

Magdalena (49) vond het dit jaar aanzienlijk minder druk dan voorgaande jaren. Het was de zevende editie voor haar. "We stonden alleen wel veel langer in de rij dan de vorige keren. Zeker anderhalf uur. Het was ook best koud dus we hadden wel zoiets van: schiet nou effe op."

Dat er zwaarbewapende agenten rondliepen, gaf haar een goed gevoel. "Met wat er laatst allemaal weer in Turkije is gebeurd en met zo'n groot evenement als dit, voel je je toch wat veiliger door al die maatregelen."

De 23-jarige Nick heeft een "super toffe avond" gehad. Het was voor hem wel even wennen toen hij de Arenaboulevard op kwam lopen. "Toch een gek idee dat daar allemaal agenten met automatische wapens waren." Bij de ingang was het nét iets langer wachten dan gebruikelijk. "Maar toen we eenmaal de rij door waren, hebben we niets meer gemerkt."

Ook Jarno van 27 heeft het feestje niet anders ervaren dan anders. Vannacht was zijn vierde keer Sensation. "Binnen merkte je niets." De extra beveiliging deerde Jarno niet. "Of er nou twintig of veertig agenten staan, dat maakt niet zoveel uit. We hebben ons feestje er niet door laten beïnvloeden." Een vriendin van Jarno vult aan: "We hebben de beveiligers bedankt voor de veiligheid."

Dancefeest Sensation zwaar beveiligd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl